Σάββατο 2 Απριλίου 2011

The Hank Moody Way


Πίνει, καπνίζει, βρίζει, παίρνει ναρκωτικά, γίνεται κομμάτια κάθε βράδυ και οι γυναίκες παρελαύνουν απ’ το κρεβάτι του κατά δεκάδες. Η δυσλειτουργική του ψυχοσύνθεση φαίνεται κι απ’ την παροιμιώδη του ειλικρίνεια: δεν διστάζει να πει “άσχημη” μια γυναίκα μπροστά στα μούτρα της, παραδέχεται πως θέλει να δει την 12χρονη κόρη του κάποια μέρα ροκ σταρ και πιστεύει πως η μετριοφροσύνη είναι η αρετή των βλαμμένων. Πως να μην τον αγαπήσεις μετά, ιδίως όταν σου έχει μάθει τόσο σημαντικά πράγματα όπως:



-Δεν είναι ανάγκη να είσαι (παντού και πάντα) ευγενικός, ώστε να είσαι αρεστός στις γυναίκες. Βασικά, όσο πιο κοφτός είσαι, τόσο πιο πολύ (παραδόξως) κολλάνε με την πάρτη σου.

-Για τις περισσότερες γυναίκες εκεί έξω (μη σου πω για όλες) ισχύει ακόμη το αξίωμα “ο άντρας που με κάνει να γελάω έχει ήδη περπατήσει το μισό δρόμο μέχρι το εσώρουχό μου”.

-Γράψε ένα βιβλίο, ένα άλμπουμ ή ένα τραγούδι που να πουλήσει τα κέρατά του και μετά άραξε τρώγοντας τα κέρδη σου. Κάποια στιγμή θα έχεις μείνει στην ψάθα, αλλά τουλάχιστον θα έχεις ζήσει έστω και λίγο μια ζωή μποέμικη για την οποία πολλοί θα σκότωναν. Το “9 με 5” ωράριο πολλές αγάπησαν, τον σκλάβο της δουλειάς καμία.



-Αφού έχεις πιει όλο τον Πηνειό κι έχεις ρουφήξει όλες εκείνες τις ουσίες που θα έκαναν τις μισές ηλεκτρικές σκούπες του κόσμου να βγουν στην ανεργία, πέρνα χρόνο μόνος σου. Θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο ως ψυχολογικό καθαρτικό.

-Κάνε την ποπ κουλτούρα μέρος του καθημερινού σου lifestyle: τα τρία βιβλία του Χανκ (South of Heaven, Seasons in the Abyss και God Hates Us All) είναι όλα τίτλοι τραγουδιών των Slayer. Κατόπιν βάζει στο «παιχνίδι» τους Pink Floyd και το Star Wars μαζί, λέγοντας στην κόρη του, αφήνοντάς την στο σχολείο «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου σήμερα και πρόσεξε να μην γίνεις κι εσύ ακόμη ένα Τούβλο στον Τοίχο».



-Όσο πιο αυτοκαταστροφικός είσαι ως χαρακτήρας, τόσο καλύτερο για την υστεροφημία σου. Οι γυναίκες ελκύονται από bad boys με τάσεις να παραμελούν τον εαυτό τους, να καταστρέφουν το συκώτι τους, να γυρνάνε αλοιφή από πάρτι στις 7 τα ξημερώματα και, γενικά, να είναι μονίμως σε ένα mood απόλυτης ντεκαντάνς.

-Μάθε να εκτιμάς την σημασία της όσφρησης στις ερωτικές σου σχέσεις. Ο Χανκ γυρνάει σε κάποιο σημείο και λέει στην πρώην του «ξέρεις τι μου έλειψε πιο πολύ από εσένα; Η μυρωδιά σου. Όταν έφυγες απ' το σπίτι, δεν έπλυνα τα σεντόνια ώστε να μην χάσω τη μυρωδιά τους από πάνω τους. Και ήμουν διαλυμένος για πολύ καιρό αφότου έφυγες, επειδή ξυπνούσα χωρίς την μυρωδιά σου δίπλα μου».



-Ένα πρωινό αμηχανίας με μια άγνωστη γυναίκα δίπλα σου είναι προτιμότερο από μια βραδιά μοναξιάς με μόνη σου συντροφιά ένα πακέτο τσιγάρα και ένα μπουκάλι ουίσκι.

-Δεν πλακώνεσαι ποτέ με έναν φίλο σου για μια γυναίκα. Για τη μπάλα ίσως, αλλά ποτέ για μια κοπέλα, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι απλά ένα ευκαιριακό φλερτ της σειράς. Το γεγονός πως μια γυναίκα μπήκε ανάμεσα στον Χανκ και τον κολλητό φίλο του, τον Λου Ασμπι, «έδεσε» ακόμη περισσότερο τη φιλία τους.



-Αποδέχεσαι τις πολυγαμικές σου τάσεις, αλλά ως σωστός άνδρας, προσπαθείς και κάνεις ό,τι μπορείς ώστε να μείνεις μονογαμικός. Ακόμη κι αν στο τέλος αποτύχεις παταγωδώς.

-Οι αρχιτεκτόνισσες και γενικά οι τύπισσες με αρτιστίκ τάσεις είναι οι πιο ωραίες και ενδιαφέρουσες γυναίκες που μπορείς να πετύχεις. Δυστυχώς, λόγω επαγγέλματος, είναι τόσο εκρηκτικές και ναρκισσιστικές που δύσκολα μπορείς να συνυπάρξεις μαζί τους για περισσότερο από δυόμισι ώρες σε ένα δωμάτιο.



-Το να αποκτήσεις ένα παιδί στα 26 σου και να αποφασίσεις να το κρατήσεις, μερικές φορές είναι η πιο ηλίθια κίνηση ζωής και καριέρας που μπορείς να κάνεις. Ενίοτε όμως, είναι μια εμπειρία που μπορεί όντως να σε μάθει πολλά. Όσα και η κόρη του Χανκ, η Μπέκι στον πατέρα της.

-Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις και τα όνειρα με ξανθιές καλόγριες μέσα σε εκκλησίες είναι απολύτως φυσιολογικές. Αρκεί να είσαι άθεος.



-Αν ξέρεις καλά πως έχεις γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής σου, κυνήγα την ανελέητα μέχρι να την κατακτήσεις (αλλιώς ψάξε να βρεις κάποια εφάμιλλη ή καλύτερή της).

-Ένα καλό μπουκέτο στα μούτρα ενός άλλου άντρα είναι πάντα η πιο συμφέρουσα κι εντυπωσιακή λύση, όταν αυτός έχει προσβάλει τη κοπέλα σου.

-Είναι προτιμότερο να κολλήσεις πολύ άσχημα με μια γυναίκα (ακόμη κι αν μαζί με αυτή, ενδέχεται να κολλήσεις και κάνα αφροδίσιο, έτσι στο ξώφαλτσο) απ' το να περάσεις έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς έστω μια γυναίκα να απασχολεί το μυαλό σου.



-Χωρίς σταθερή σχέση μπορείς να ζήσεις. Χωρίς έναν κολλητό φίλο με τον οποίο να μοιράζεσαι γέλια, «ξίδια», δάκρυα και ιδρώτα, δεν μπορείς.

-Είναι καλύτερο να δοκιμάσεις κάποια ναρκωτικά σε μεγάλη ηλικία, γιατί έτσι υπάρχει η πιθανότητα να μην κολλήσεις με αυτά, το οποίο μάλλον θα συνέβαινε αν τα δοκίμαζες μικρός.



-Μπορείς να παραμένεις, κατά βάθος, ρομαντικός, όταν συναντήσεις την γυναίκα που θα σου το βγάλει όλο αυτό: ως σύμβολο αφοσίωσης στη γυναίκα του, ο Χανκ δέχεται να υποβληθεί σε αγγειεκτομή, μια ιδιαίτερα επώδυνη ιατρική επέμβαση στα γεννητικά του όργανα.

-Το να φωνάζεις πως είσαι εναλλακτικός και εκτός κανόνων, δεν σημαίνει πως, βαθιά μέσα σου, δεν ξέρεις καλά πως δεν είσαι τίποτ’ άλλο παρά ένα κλισέ σε δυο πόδια.

7 σχόλια:

  1. Ο χαρακτήρας του Hank Moody έχει βασιστεί στην πραγματική μου ζωή.
    Hal9000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χα χα χα
    Ναι ε? απο ποτε ρε κωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρέλειψες την αγαπημένη μου ατάκα:

    "Apathy kills... but I don't care!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άμα σου λέω ότι με τρομάζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Life is much more beautiful with a male type Hanks...αν και ομολογώ οτι με τρομάζει λίγο..αλλά και αυτό είναι μέρος της γοητείας του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή