Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Καλο Ταξιδι

 
Όχι ρε γαμωτο και αυτός
Η φωνή στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ισα που ακουγόταν
‘’ Έφυγε φιλαράκι και ο Νίκος ‘’
Ο άνθρωπος που στην εφηβεία μας μας έκανε να ερωτευτούμε να περάσουμε σε ένα άλλου είδος τραγουδιού
Ο άνθρωπος που μας έμαθε πώς η διασκέδαση δεν είναι απαραίτητα τα μπουζούκια και χωρίς ενοχές χορέψαμε ‘’ πότε βούδας πότε κουδας ‘’
Που μας έκανε να ερωτευτούμε με τον Αύγουστο.
Που μας έκανε στις παρέες να σιγοτραγουδάμε τα τραγούδια του με μια κιθάρα στα χέρια.
Μέθυσε τους ρε Νίκο εκεί που πας μαζί με τους φίλους σου. Μαζί με τον Μανώλη που στην έκανε και έφυγε πρώτος.
Καλό ταξίδι Νίκο
 
Όταν βρέχει λένε ότι οι άγγελοι κλαίνε από ευτυχία....Σήμερα βρέχει όλη μέρα....Καλό Ταξίδι Νικο

Γεννήθηκε στις 20/3/1948 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική ήταν μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970. Την ίδια εποχή έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.
Το 1972 με ένα πολύ καλό συγκρότημα που αποτελούσαν Θεσσαλονικείς μουσικοί και ονομάστηκε Ζηλωτής (Zealot) επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά κατά το πρωτότυπο των Aphrodite`s Child. Για το σκοπό αυτό μετακόμισε στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας. Φτιάχτηκαν τότε έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο Mιλάνο αλλά υπάρχουν μόνο σε συλλογές φίλων. Το 1976, τραγουδώντας στους "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου, συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η "καλή παρέα" (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί το δίσκο "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" στο νεόδμητο στούντιο Αγροτικόν Νο 3, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.
Ακολουθούν "Τα Δήθεν" και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια, σημειώσεις και χαμηλόφωνες ηχογραφήσεις μαζεύονται στο δίσκο "Χαράτσι" που προτείνει ένα "είδος μεικτό και μόνιμο". Ακολουθεί το "Μέσω Νεφών" το 1986, τα "Σύνεργα" το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991). Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μά'ϊσσα Σελήνη".
Την ημέρα της κυκλοφορίας της "Μά'ισσας σελήνης", ο Νίκος Παπάζογλου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός".


Αρχικά αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους «ειδικούς», με αρνητικά σχόλια ή και με απορία. «Τι είναι αυτό το πράγμα; έλεγαν. Λαϊκό με επίφαση και στυλ ροκ;»

Τραγούδια που σου γλυκαίνουν το αυτί». Λίγο είναι αυτό;

2 σχόλια:

  1. Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα. Ακριβώς έτσι νοιώθω και εγώ από το πρωϊ που το έμαθα.
    Μαζί του ερωτευτήκαμε, τραγουδήσαμε και απενοχοποιήσαμε πολλά απέναντι στο τραγούδι.
    Κρίμα.
    Βρήκε τον καλό του φίλο τον Μανώλη και κάνουν πάνω συναυλίες.
    Καλό του ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή